• MEDZINÁRODNÝ DEŇ MATERINSKÉHO JAZYKA NA MAURERKE

          • Dňa 21.02.2024 si žiaci ZŠ s MŠ na Maurerovej ulici pripomenuli Medzinárodný deň materinského jazyka. Práve tento deň bol pre nich výnimočný. Svojím spolužiakom iných národností ukázali prostredníctvom rôznych aktivít hodnotu rodnej reči a nášho materinského jazyka v každodennom živote.

            Žiaci si najprv vypočuli rozhlasovú reláciu v spisovnom jazyku i v nárečí. Keďže niektoré aktivity boli zamerané práve na spisovné a nárečové slová, žiaci ich dokázali nájsť a aj zahrať scénky na rôzne témy. Prvákom prišli čítať rozprávky štvrtáci, no aj prváci si vyskúšali hranie rolí pred druhákmi a tretiakmi dramatizáciou rozprávky O repe. Potom prvákom a druhákom prišli zahrať divadielko o červenej sliepočke aj piataci.

            Tretiaci, štvrtáci a žiaci 2. stupňa mali rôzne aktivity zamerané nielen na spisovný jazyk, ale zisťovali aj význam záhoráckych slov podľa čítaného textu, lúštili tajničky na tému Hovorím spisovne?, ôsmaci a deviataci pracovali na interaktívnej tabuli na tému Miluj Slovensko. Všetci žiaci pracovali s veľkým zanietením a nadšením, nakoľko aktivity boli veľmi zaujímavé. O tomto dni si mohli prečítať aj na nástenke v pavilóne Z.
            Nuž a ako tento deň sme ešte oslávili? Tak, že sme sa po celý deň snažili používať našu krásnu, ľubozvučnú slovenčinu .

          • OBVODNÉ KOLO SÚŤAŽE HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Dňa 16.2.2024 sa na našej škole konalo obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Víťazi školských kôl z nášho obvodu umelecky predniesli krásne a podnetné texty a zabojovali o výhru.

            Veríme, že si tento deň užili a odniesli si príjemné umelecké zážitky.

            Napriek silnej konkurencii sa našim žiakom podarilo nasledovné umiestnenie:

            1. kategória

            M. Münnich - 2. miesto - poézia

            K. Kociková - 2. miesto - próza

            2. kategória

            L. Veseleňáková - 3. miesto - poézia

            M. Jánoš - 3. miesto - próza

            3. kategória

            L. A. Guassardo - 2. miesto - próza

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • VALENTÍN V ŠKD 2

          • Čo môže byť krajšie, ako byť zo srdca obdarovaný? No predsa zo srdca obdarovať, prejaviť tak lásku, náklonnosť, vďaku a urobiť radosť. Na oplátku sme obdarovali kamarátov z 2. oddelenia a vyrobili sme krásnu maličkosť aj pre našich najbližších. Mali sme predsa skvelú príležitosť: Deň svätého Valentína

          • ŠKD 3 - KAMARÁT PRE KAMARÁTA

          • 17.1.2024 - 3.oddelenie ŠKD navštívilo detičky v našej materskej škole I. MŠ Včielky. Pripravili sme im prekvapenie Kamarát pre kamaráta v podobe piesní a darčeka a oni nás podobne veľmi milo prekvapili. Ďakujeme

          • Karneval ŠKD 3

          • Kto sa skrýva pod maskou? Zábava so škraboškou. Naše tváre sme odhalili a zabavili sa tancom aj súťažami😉 

          • ŠKD1

          • Na konci minulého týždňa sa naši najmladší žiaci z 1. oddelenia ŠKD zabávali na triednom karnevale. Všetky masky boli krásne a nápadité a pohostenie bohaté. Ešte deň predtým však bolo potrebné vyzdobiť triedu a nachystať niečo chutné "pod zub", preto sme usilovne pracovali, ako včielky. Akcia vyšla na výbornú, ani domov sa nám nechcelo ísť

          • TRETIACI V KNIŽNICI

          • Vďaka výbornej spolupráci s Mestskou knižnicou v Krompachoch, mohli naši tretiaci opäť zažiť čitateľské čaro v jej priestoroch. Veľmi pekne ďakujú za príjemné chvíle strávené pri pútavej prezentácii vlastivedného učiva o osobnostiach Krompách. Ako býva dobrým zvykom, naši čitatelia si obnovili členské a vypožičali knihy, ktoré ich zaujali a majú chuť si ich čítať doma alebo cez prestávku v škole.

            Už teraz sa tešia na marcové stretnutie, na ktorom spoznajú dielo pani spisovateľky Gabriely Futovej.

            Dočítania priatelia

          • VALENTÍN NA MAURERKE

          • Čo sa dialo na MAURERKE? Žiacky parlament pracoval na plné obrátky. Ako? Rozhlasovú reláciu si pripravili Laura Š. a Sarah V. zo 7.A triedy. Porozprávali nám aký zaujímavý deň je 14. február. Valentín - deň zaľúbených a začiatok kresťanského pôstu - Popolcová streda. Ctíme si zvyky a tradície našich predkov a v tento pôstny deň sme sa obliekli do čiernobielej farby. Keďže sa máme aj veľmi radi, vyrobili sme si Valentínky, ktorými sme potešili našich učiteľov a kamošov. Zaľúbené listy, sa ihneď odovzdali adresátom.

            Za pomoc a realizáciu Valentínskeho dňa zo ďakuje žiakom Davidovi Z., Timotejovi M., Ninke T., Jasmínke J., Petre U., Saške G., Jessica F., Gabike B. a Natálke B.

            gestorka ŽP Mgr. Silvia Mazúrová

          • SLÁVIK SLOVENSKA

          •  Posledný januárový pondelok roku 2024 sa našou školou niesli tóny ľudových piesní.

            Školského kola speváckej súťaže Slávik Slovenska sa zúčastnilo 21 súťažiacich 1. - 6. ročníka našej školy Umiestnenie

            I.kategória

            1.miesto Emka Majerníková

            2.miesto Sandra Polačeková

            3.miesto Zuzka Kopancová

            II.kategória

            1.miesto Paulína Kováčová

            2.mixesto Bianka Mišelnická

            3.miesto Nela Sikorová

            Žiačky, ktoré sa umiestnili na prvom mieste, postupujú na obvodné kolo. Všetkým blahoželáme.

          • KARNEVAL A DISKOTÉKA

          • Oslava polročného vysvedčenia sa na Maurerke niesla vo veľkolepom duchu. Žiaci prvého stupňa predviedli na karnevale nápadité kostýmy. Nechýbali policajti, princezné, klauni či superhrdinovia. Zábavní animátori roztancovali žiakov ale aj pani učiteľky. Radostný smiech a dobrá nálada sa šírila celou telocvičňou. Druhostupniari zažili nefalšovanú atmosféru pravej diskotéky. Utužili priateľstvá, dosýta sa vytancovali a odnášajú si mnoho príjemných zážitkov. Energiu si naši tanečníci doplnili občerstvením v podobe chutných šišiek. Ďakujeme rodičovskej rade, pedagógom a zamestnancom školy za prípravu a organizáciu tohto krásneho popoludnia.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy
        • zs@zsmaurokrompachy.sk; riaditel@zsmaurokrompachy.sk
        • Riaditeľka školy: 053/4472154; 0917426432 Zástupkyne riaditeľky školy, hospodárka, správca, zborovňa: 053/4472155 hospodárka email: hospodar@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 ; odchod na poštu - 14:30 hod. Ekonómka školy: 053/4298154 email: ekonom@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 6:30 - 14:30 hod. Školská jedáleň: 053/4472866 vedúca ŠJ: vsj@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 MŠ1 Maurerova: 053/4472306 MŠ 2 Robotnícka: 053/3811104 Zástupca riaditeľa pre MŠ: zrms@zsmaurokrompachy.sk
        • Maurerova 14, Krompachy Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje