• STOLNÝ TENIS - okresné majstrovstvá
          • STOLNÝ TENIS - okresné majstrovstvá

          • Naši žiaci opäť zažiarili v stolnom tenise.

            Na majstrovstvách okresu prejavili odhodlanie, spoluprácu a šikovnosť. Súťažnému družstvu chlapcov sa podarilo obsadiť tretie miesto. Dievčatá neprehrali ani jeden set a spomedzi štrnástich družstiev sa prebojovali na zaslúžené 1. miesto, vďaka čomu postupujú na krajské majstrovstvá.

            Sme hrdí na našich žiakov! Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

        • MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA

          • Tento deň každoročne pripadá na 21. októbra a potvrdzuje, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Jablone nájdeme azda v každej slovenskej záhrade a sú symbolom nášho ovocinárstva.

            Sladučkú chuť červených jabĺk sme si pripomenuli aj u nás v materskej škole a spoločne oslávili tento deň doplnením vitamínov. A aby sme si mohli tieto zdravé jabĺčka dopriať každoročne, aj u nás v škôlke, takúto krásnu jabloň sme si dnes zasadili priamo u nás.

            Touto cestou ďakujeme Záhradníctvu Klčov a nášmu ujovi školníkovi za praktickú ukážku sadenia stromu.

            Tešíme sa na naše červené jabĺčka.🍎🍎🍎

        • DETSKÁ POLICAJNÁ AKADÉMIA
          • DETSKÁ POLICAJNÁ AKADÉMIA

          • Dnes k našim piatakom zavítala pani nadpor. Podobenová z Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, aby žiakom bližšie predstavila dôležitú úlohu a služby polície.

            Každý žiak dostal praktickú príručku Detskej policajnej akadémie s množstvom užitočných informácií, dobrých rád a hravých úloh. Pani policajtka dnes žiakom priblížila pravidlá bezpečnosti v internetovom prostredí. Pri jej ďalšej návšteve budú žiaci poučení o pravidlách cestnej premávky v rámci dopravnej výchovy.

            Na záver si nadšení piataci vyskúšali, ako sa sedí v policajnom aute a pani nadpor. Podobenová sa s nami rozlúčila hlasným zvukom policajných sirén.

        • ZDRAVIE NA TANIERI, JEME CHUTNE A ZDRAVO - JEME AJ OČAMI.
          • ZDRAVIE NA TANIERI, JEME CHUTNE A ZDRAVO - JEME AJ OČAMI.

          • Zdravie je veľmi dôležité. Veľký vplyv na kvalitu nášho zdravia má strava.

            Ako dobre poznáte, ktoré potraviny sú zdravé, ako dobre chápete, že jeme aj očami, ste mohli dokázať zapojením sa  do súťaže Zdravie na tanieri, jeme chutne a zdravo - jeme aj očami. Odfotený naaranžovaný tanier so zdravými a chutnými potravinami do súťaže poslali žiaci  1. a 2. stupňa našej školy.

            Najaktívnejšia trieda bola 6. A, do súťaže sa zapojili všetci žiaci tejto triedy.  Z 1. stupňa boli najaktívnejší žiaci  3. B triedy a  1. B triedy.

            Porota vybrala zo 41 chutných tanierov tie, ktoré najlepšie splnili  kritéria súťaže. Výhercovia dostali odmenu a všetci súťažiaci dostali malú pozornosť.

            Vyhodnotenie  - 1. stupeň:

            1. miesto  -  S. Kolarik – 3. B

            2. miesto  -  M. Langoš -  3. B

            3. miesto  -  A. Stahovec – 3. B

            4. miesto  -  N. Sládečková  - 1. B

            Vyhodnotenie - 2. stupeň:

            1. miesto  -  S. Golabová -  6. A

            2. miesto  -  M. Daňko -  6. A

            3. miesto  -  E. Poradová – 6. A

            4. miesto  -  L. Šternálová, S. Veseleňáková – 6. A

             

            Víťazom srdečne blahoželáme.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme  za účasť v súťaži.

          • ŠARKANIÁDA V ŠKD

          • 13. októbra sme sa v I. a II. oddelení vyšantili na Šarkaniáde. Žiaci si priniesli šarkanov a slnečné popoludnie sme strávili v oblakoch.

             

             

             

          • ŠKOLA V PRÍRODE JE ZA NAMI

          • Škola v prírode je za nami. Dni ubiehali rýchlo, vždy sme mali bohatý program. Nestíhali sme sa nudiť.

            Vo štvrtok sme úspešne zvládli celodenný výlet na Hrebienok, kde sme navštívili horských záchranárov, ktorí nám ukázali potrebné vybavenie správneho turistu. Poučili nás o správaní sa v horách a teraz už vieme, čo nesmieme podceniť.

            Večer nás čakala tá najlepšia rozlúčka. Hudba, spev a tanec. Na parádnej diskotéke sme sa zabavili, vyskákali a unavení sa uložili na spánok. Poslednú noc sa nám všetkým spalo najlepšie. Vedeli sme, že naše dobrodružstvo sa končí a želali sme si, aby sa náš pobyt ešte predĺžil.

            Piatkové ráno bolo plné emócií. Rozdávali sa odmeny a darčeky, zvolili sme si indiánsku princeznú a princa, najlepšieho tanečníka a mnoho ďalších titulov.

            Úspešne sme sa zbalili a po chutnom obede vyštartovali smer Krompachy.

            Odnášame si si sebou veľa zážitkov, ďakujeme rodičom aj žiakom za spoluprácu a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

             

             

             

        • ŠKOLA V PRÍRODE - STREDA
          • ŠKOLA V PRÍRODE - STREDA

          • Streda bola pre nás opäť výnimočným dňom.

            Doobedie sme venovali zábavnému vyučovaniu, počas ktorého sme rozvíjali čítanie s porozumením ale aj matematické predstavy. Počítali sme výšku tatranských štítov, vypočítavali dĺžku našej trasy a taktiež sme spoznali staré príbehy, ktoré hovoria o vzniku Vysokých Tatier. Talentová šou preverila naše schopnosti. Zistili sme, v čom sme dobrí a veľa sa nasmiali.

            Po chutnom obede sme sa vybrali do Starého Smokovca, kde sme navštívili Hasičský a záchranný zbor. Páni hasiči nám porozprávali o ich náročnej práci, ukázali a predviedli nám techniku, s ktorou pri záchranných akciách pracujú. Najväčšou odmenou pre žiakov bola možnosť vyskúšať si záchranné vozidlá. Na rozlúčku nám zamávali a vyprevadili nás naozaj hlasnou sirénou.

            Ich práca je veľmi dôležitá, my však veríme, že ich pomoc nikdy nebudeme potrebovať.

            Ďakujeme!

        • VŠETKOVEDKO
          • VŠETKOVEDKO

          • - celoslovenská súťaž o titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO je špecifická svojím zameraním - nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného izolovaného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili.

            Deti získavajú v súťaži aj nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium a aj pri rôznych dôležitých testovaniach - čítanie s porozumením, prácu s testom a odpoveďovým hárkom.

            Ak sa žiaci 2., 3. alebo 4.ročníka rozhodnú zapojiť, prosím,nech prinesú pani učiteľke triednej štartovné 5€ do pondelka 24.októbra 2022.

        • ŠKOLA V PRÍRODE - DEŃ DRUHÝ
          • ŠKOLA V PRÍRODE - DEŃ DRUHÝ

          • Aj druhý deň sme sa prebudili do slnečného rána. Rýchla rozcvička nám rozohriala telo a pozitívne nás naladila na nasledujúce aktivity. Vybrali sme sa spoznávať tatranskú prírodu. Sledovali sme, ako pani jeseň nádherne zafarbila krajinu, pozorovali sme vtáky, rastliny a huby, ktoré sa nám ukazovali okolo lesného chodníčka, po ktorom sme kráčali do Múzea TANAP-u.

            Prírodopisný dokument premietaný v kinosále múzea nám priblížil život svišťov. Už vieme, ako zistiť ich vek podľa zubov ale aj to, prečo sa niektoré oblasti volajú napr. Veľká svišťovka či Svišťovský štít. Zaujali nás aj exponáty zvierat žijúcich v našich lesoch. Konečne sme vyskúšali aj cestu tatranskou elektrickou železničkou. Po návrate nás čakal zaslúžený obed a odpočinok, no onedlho sme už opäť pokračovali v prípravách indiánskeho dňa.

            Máme sa výborne a tešíme sa, že sme spolu!

        • PRVÝ DEŇ ÚSPEŠNE ZA NAMI!
          • PRVÝ DEŇ ÚSPEŠNE ZA NAMI!

          • Počasie sa nám skutočne vydarilo. Ihneď po vystúpení z autobusu nás ohromil očarujúci výhľad na slnkom zaliate Tatry a už sme vedeli, že je pred nami prekrásny týždeň plný zaujímavých informácií, zábavy, oddychu a utužovania priateľstiev.

            Po príchode sme sa posilnili chutným obedom a ihneď sme sa vydali smerom k Astronomickému ústavu SAV, kde si pre nás vedci pripravili zaujímavú prednášku o vesmíre, hviezdach a budúcnosti našej planéty. Prechádzkou po slniečku sme si doplnili energiu na poobedné športové hry v záhrade penziónu.

            Už sa nevieme dočkať zajtrajšieho dňa!

        • SVETOVÝ DEŇ POŠTY
          • SVETOVÝ DEŇ POŠTY

          • Slovenská pošta mala 9.októbra svoj sviatok, pri tejto príležitosti nás v našej materskej škole navštívili z Krompašskej pošty pani vedúca a pracovníčka pošty.

            Deti poslali pohľadnice mamke, ockovi a poslali svoj prvý list.

            Touto cestou ďakujeme Slovenskej pošte a ochotným pracovníkom pošty za krásne strávené dopoludnie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy
      • zs@zsmaurokrompachy.sk; riaditel@zsmaurokrompachy.sk
      • Riaditeľka školy: 053/4472154; 0917426432 Zástupkyne riaditeľky školy, hospodárka, správca, zborovňa: 053/4472155 hospodárka email: hospodar@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 ; odchod na poštu - 14:30 hod. Ekonómka školy: 053/4298154 email: ekonom@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 6:30 - 14:30 hod. Školská jedáleň: 053/4472866 vedúca ŠJ: vsj@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 MŠ1 Maurerova: 053/4472306 MŠ 2 Robotnícka: 053/3811104 Zástupca riaditeľa pre MŠ: zrms@zsmaurokrompachy.sk
      • Maurerova 14, Krompachy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje