• JARNÝ ZBER PAPIERA KONČÍ
          • JARNÝ ZBER PAPIERA KONČÍ

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            jarný zber papiera končí 31.05.2022. Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili do zberu papiera a priniesli ho do našej školy. Na konci školského roku 2021/2022 budú vyhodnotení a ocenení prví traja jednotlivci na 1. a 2. stupni. Tí, ktorí ste si dovoz papiera naplánovali na utorok, prosíme, aby ste tak urobili najneskôr do 14.00 hod. Žiadame Vás aby ste papier, ktorí ste nestihli doniesť do jarného zberu uskladnili vo svojich priestoroch a nazbieraný papier môžete doniesť, keď bude vyhlásený jesenný zber papiera v školskom roku 2022/2023.

          • REKONŠTRUKCIA SCHODOV A CHODNÍKOV

          • V jarných mesiacoch škola z pridelených finančných prostriedkov na  havárie realizovala celkovú rekonštrukciu schodiska a chodníkov slúžiacich na presun medzi pavilónmi. Ďakujeme všetkým našim žiakom a rodičom za trpezlivosť pri rekonštrukcii. Pevne veríme, že nám budú schody a chodníky slúžiť.

          • REKONŠTRUKCIA PAVILÓNU

          • Na efektívne riešenie zastaralého materiálno - technického vybavenia učební,  škola nemá dostatok financií z vlastných zdrojov, a preto veľmi oceňujeme možnosť prefinancovania tohto problému prostredníctvom finančnej podpory od zriaďovateľa na modernizáciu priestorov školy, z ktorej  sa realizovala celková rekonštrukcia A pavilónu.

            Počas rekonštrukčných prác sa odstránilo opotrebované a zastarané vybavenie budovy a tým sa zvýšila jej vybavenosť i funkčné a úžitkové vlastnosti. V triedach je vymenená podlahová krytina, umývadlo, vodovodná batéria, zásuvky, vypínače,  školský rozhlas, školská tabuľa. Vymenili sa vitríny (okná z chodby do tried), vešiakové steny na uteráky, urobil sa nový obklad okolo umývadla v triede a zakúpili sa dávkovače na tekuté mydlo do každej triedy. Vymaľovali sa triedy a chodba. Zakúpili sa šatňové skrine pre žiakov. Žiakom v triedach pribudli nové lavice a stoličky. Učitelia majú nové učiteľské katedry, stoličky a stôl na notebook k interaktívnej tabuli. V priestoroch chodby sa zbúrala drevená priečka, čím sme predĺžili  chodbu. Tým sme vpustili do chodby viac denného svetla.
            Veľmi sa tešíme, že sa po dlhých rokoch podarilo modernizovať priestory školy.

             

        • HLASUJEME O VÝPOČTOVÚ TECHNIKU
          • HLASUJEME O VÝPOČTOVÚ TECHNIKU

          • Naša škola je v hlasovaní o výpočtovú techniku pre školy v rámci projektu „Slovenskô ako maľované“ spoločnosti Lidl na 32. mieste s počtom hlasov 678. Do 30. júna ešte môžete na stránke malovaneslovensko.sk  dať hlas našej škole naskenovaním QR kódu alebo jednoduchým prepísaním číselného kódu z kartičky, ktorú nájdete v balíčku za každý 20,-  € nákup. Prípadne kód pošlite do školy, kde ho zaregistrujeme.

            ĎAKUJEME ZA PODPORU!

        • FOTOGRAFOVANIE TRIEDNYCH KOLEKTÍVOV
          • FOTOGRAFOVANIE TRIEDNYCH KOLEKTÍVOV

          • Milí rodičia a žiaci,

            oznamujeme Vám, že dňa 15.06.2021 (streda) sa uskutoční fotografovanie triednych kolektívov a kamarátskych skupiniek, s cieľom uchovať spomienky zo školských čias na seba, spolužiakov a učiteľov. Fotografovanie bude prebiehať v spolupráci so spoločnosťou Portrét s.r.o., ktorá poskytuje fotografické služby so zameraním výlučne na školské fotografie.
            Triedny kolektív: cena 1,40.- €
            Kamarátska skupinka: cena 1.- € (pre každého odfotografovaného žiaka je zakúpenie fotografie záväzné)

          • PÍŠEME LISTY A ADRESU

          • Učivo Píšeme listy a adresu si dnes druháci vyskúšali v praktických činnostiach.

            Deti napísali list kamaratom a naučili sa správne napísať adresu. Na pošte zakúpili známky a listy odoslali. Deti sa už dnes pýtali, kedy bude list v schránke.

            Pre niektorých to bude ich prvý napísaný a doručený list.

          • SOLIVAR V PREŠOVE - EXKURZIA

          • 20.5. 2022 si naši deviataci prezreli celú expozíciu prešovského Solivaru - klopačku, gápeľ, četerne, varňu, vynovenú centrálnu budovu pôvodného skladu.

            So záujmom si vypočuli informácie o ťažbe a spracovaní soli.

          • AKO SME OSLÁVILI DEŇ EURÓPY

          • Pri príležitosti Dňa Európy, ktorý sa koná každý rok 9. mája, ako oslava mieru a jednoty v Európskej únii, sme so žiakmi vytvorili výstavu "Cestujeme po Európe". Žiaci so svojimi učiteľkami vytvorili krásne plagáty o krajinách Európy. Pri tvorbe sa nielen zabavili, ale získali aj nové poznatky o zaujímavých miestach Európy. Svoje vedomosti potom využili v online kvíze "Slovensko a Európa".

            Za spoluprácu ďakujeme všetkým pedagógom a žiakom.

          • ROČNÍKOVÝ PROJEKT - ANGLICKÝ JAZYK

          • Žiaci 9.A triedy dňa   19.5.2022  na 2. a 3. vyučovacej hodine prezentovali projekty pred žiakmi 8.A a 8.B triedy. Pani učiteľky  Mgr. Veseleňáková a Mgr. Tomečková  viedli žiakov pri  príprave ročníkových projektov.

            Témou boli  „Anglicky hovoriace krajiny". Prvá  skupina sa zamerala na  Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska a v druhej skupine  žiaci upriamili pozornosť  na Spojené štáty americké. 

            V októbri a novembri žiaci  pripravovali text na tému, ktorá im bola blízka.  Informácie čerpali z rôznych prameňov. Hlavným  zdrojom bol internet. Počas práce s textom si nájdené informácie  žiaci  upravili.  V decembri vložili vytvorený text do prezentácie,  doplnili o obrázky, videá a spamäti sa snažili reprodukovať text.  Ôsmaci boli nadšení z výkonov deviatakov  a  ohodnotili ich výkon potleskom. 

        • RODIČIA NEZABUDNITE, V MÁJI PREBIEHA ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY
          • RODIČIA NEZABUDNITE, V MÁJI PREBIEHA ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

          • Vážené mamičky, oteckovia, milí rodičia,

            dávame do pozornosti, že v mesiaci máj od 1.5.-31.5.2022 prebieha zápis detí do materskej školy v Základnej škole s materskou školou.

            Materská škola ponúka príjemné prostredie pre Vaše deti, erudovaný vzdelávací proces, interaktívne tabule v triedach a príjemné vonkajšie prostredie s detským ihriskom, vrátane dopravného ihriska. Deti majú k dispozícii dostatočné množstvo didaktických a edukačných pomôcok, ktoré u nich podporujú a rozvíjajú slovnú zásobu, grafomotoriku, matematické predstavy, rozširujú poznanie o nové, zábavné informáciePani učiteľky s deťmi počas celého dňa pracujú a rozvíjajú vedomosti a zručnosti detí a radi Vaše dieťa privítajú v tomto kolektíve. Ak teda Vaše dieťa v aktuálnom kalendárnom roku dovŕši 3 roky, môžete požiadať o jeho prijatie.

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka školy v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení  niektorých zákonov udeľuje   dňa   18. mája 2022   žiakom 6. -  9. ročníka Základnej školy s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy riaditeľské voľno z dôvodu zabezpečenia plynulého priebehu  celoslovenského TESTOVANIA 5 - 2022.

            Všetci žiaci uvedených ročníkov sú odhlásení z obeda v školskej jedálni. Vyučovanie na 1. stupni bude v tento deň prebiehať bezo zmeny, vrátane činnosti ŠKD. 

          • SLOVENSKO AKO MAĽOVANÉ

          • Súťaž pre školy o výpočtovú techniku v rámci projektu „Slovensko ako maľované“ je už v plnom prúde.

            Len pripomíname, že hlasovať môže každý, kto nakúpi v predajniach Lidl potraviny nad 20 €. V balíčku nálepiek do knihy „Slovenskô ako maľované“ nájde aj kartičku s hlasovacím kódom. Na stránke malovaneslovensko.sk môže hlas venovať práve našej škole. Za školu je možné hlasovať až do 30. júna 2022

        • OKRESNÉ KOLO - SLÁVIK SLOVENSKA
          • OKRESNÉ KOLO - SLÁVIK SLOVENSKA

          • Dňa 11. 05. 2022 sa v Spišskej Novej Vsi – Reduta konalo okresné kolo jubilujúceho 30. ročníka súťaže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2022.

            Zišli sa tu víťazi obvodných kôl nášho okresu, aby zabojovali o najlepšie umiestnenia. Našu školu reprezentovala Karin Baginová.

            Karinku pripravovala uč. Bencková, hudobne ju doprevádzal Mgr. Peter Maslaňák zo ZUŠ Krompachy.

          • DEŇ TRETÍ - V ZDRAVOM TELE ZDRAVÝ DUCH

          • Dnes sme sa chceli odviesť vláčikom do Starého Smokovca, ale keďže sme sa doň nevošli, zvolili sme pešiu alternatívu po turistickom chodníku. Cestou sme rozpoznávali veternicu hájnu, záružlie močiarne, druhy ihličnanov, babôčku.

            V Starom Smokovci sme si doplnili zásoby vody a pokračovali pozemnou lanovkou na Hrebienok, kde sme si dopriali obedové občerstvenie. Potom vypukla nákupná horúčka pri suveníroch.

            Do penziónu sme sa vrátili plní zážitkov, pošteklení horským slnkom. Po pudingovom olovrante sme zakotvili na našej lúke a zahrali si vybíjanú, naháňačku, padák. Čakala nás skvelá večera, po nej maľovanie kamienkov a vyrábanie náramkov.

          • ŠKOLA V PRÍRODE - DEŇ DRUHÝ

          • Počasie nám prialo. Dnes sme toho stihli dosť. Dopoludnia sme si precvičili hlávky z matematiky a slovenčiny, zahrali sme sa na lúke rôzne loptové hry.

            Poobede sme vyrazili na výlet do Tatranskej Lomnice, kde sme navštívili Múzeum TANAP-u. Najprv sme si pozreli pútavý film o chránenom živočíchovi svišťovi tatranskom, potom sme si prezreli expozíciu tatranskej fauny a flóry.

            Na spiatočnej ceste sme sa občerstvili v cukrárni Bobčo. Samozrejme dnešný poldenný výlet sme zvládli tam aj späť pešo. Po večeri sme napísali pohľadnice blízkym.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy
      • zs@zsmaurokrompachy.sk; riaditel@zsmaurokrompachy.sk
      • Riaditeľka školy: 053/4472154; 0917426432 Zástupkyne riaditeľky školy, hospodárka, správca, zborovňa: 053/4472155 hospodárka email: hospodar@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 ; odchod na poštu - 14:30 hod. Ekonómka školy: 053/4298154 email: ekonom@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 6:30 - 14:30 hod. Školská jedáleň: 053/4472866 vedúca ŠJ: vsj@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 MŠ1 Maurerova: 053/4472306 MŠ 2 Robotnícka: 053/3811104 Zástupca riaditeľa pre MŠ: zrms@zsmaurokrompachy.sk
      • Maurerova 14, Krompachy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje